Hopp til hovedinnhold

Hva er Google min bedrift?

Publisert
En person sitter med ryggen til og har åpnet Google søkefelt på sin bærebare datamaskin.

Google min bedrift er svært nyttig for bedrifter som ønsker å være synlige i et Google-søk eller kart.

Er din bedrift god på å utnytte fordelene ved denne tjenesten kan du sørge for at flere kunder finner og kontakter din bedrift, helt gratis. Kan man for eksempel enkelt finne frem til hjemmeside, kontaktinformasjon eller en meny ved et raskt Google-søk? Dette kan være avgjørende for at nettopp din bedrift blir valgt fremfor en konkurrents.


Google min bedrift gir deg muligheten til å opprette en bedriftsprofil som blir synlig i et Google-søk eller i Google Maps. Bedriftsprofilen fungerer litt som en informasjonstavle, der man har all den mest nødvendige informasjonen samlet.

Profilen burde inneholde viktig kontaktinformasjon som telefonnummer og adresse, i tillegg til åpningstider og lenke til bedriftens nettside. I tillegg kan den gjerne ha bilder som illustrerer bedriften gjennom produkter, lokaler, eller liknende. Fortsatt litt usikker på hvordan det kan se ut? Sjekk ut Google Bedriftsprofil for mer informasjon.


Google min bedrift kan også danne en del av beslutningsgrunnlaget for potensielle kunder ved at man ser tidligere vurderinger av bedriften. Dette kan for eksempel være tilbakemeldinger om et hotell med svært rene rom eller en butikk med overlegen service.

Profilen kan være en viktig del av en bedrifts digitale strategi. Det anbefales derfor at man legger en del innsats i denne siden både ved opprettelsen og gjennom regelmessige oppdateringer og tilbakemeldinger.

Det er viktig å merke seg at bedriften din ikke dukker opp i Google Maps med mindre du oppretter en bedriftsprofil. For at kunden skal finne bedriften din via et søk i Google Maps forutsettes det derfor at du på forhånd har laget en profil. Og husk at vi gjerne hjelper deg med å komme i gang!