Hopp til hovedinnhold

Universell utforming skaper en enklere hverdag for alle!

Publisert
Bilde av en bærebar PC hvor det står "I design and develop experiences that make people's lives simple".

Dagens samfunn blir bare mer og mer digitalt, og derfor blir viktigheten av å tilgjengeliggjøre digitale tjenester for alle bare større. Det er her universell utforming kommer inn.

Universell utforming handler om å tilgjengeliggjøre nettsider for alle, uavhengig av funksjonsevne, alder og utdanningsnivå. På den måten gjør vi det mulig for at alle kan delta på lik linje, som gir gevinst for både samfunnet, virksomheter og ikke minst brukeren. Under kan du se en kort video som beskriver enkelt hvorfor universell utforming er så viktig.

Hvorfor må en nettside være universelt utformet?


Ifølge forskriften om universell utforming skal alle nettsider oppfylle minst 35 kriterier fra WCAG 2.0 - standarden. Denne standarden er bygd opp av 4 prinsipper; mulig å oppfatte, mulig å betjene, forståelig og robust.

Et av kravene til universell utforming er kontrastforholdet mellom tekst og bakgrunn. Dette handler om at en nettside må ha god nok kontrast mellom tekst og bakgrunn, fordi det gjør det enkelt å lese. Dette er ikke bare gunstig for personer med nedsatt syn, men også for deg som raskt skal sjekke en nettside på mobilen ute i sterkt sollys. Det vil si at universell utforming lønner seg for alle, uansett funksjonsevne.Hvorfor bør du som bedrift velge en universelt utformet nettside?


Ved å presentere en nettside som er universelt utformet, skaper du bedre brukeropplevelse for dine kunder. Dette gjør at de støter på færre problemer enn de ville gjort hos andre nettsider som ikke har fokus på universell utforming. Dermed vil det øke sannsynligheten for å få flere potensielle kunder til din bedrift. Kort fortalt - universell utforming skaper en bedre og enklere hverdag for alle på nett!

La oss ta en prat om universell utforming på din nettside!

Vi i Netspire er opptatt av at du skal lykkes som kunde, og vi kan hjelpe deg med å sørge for at nettsiden din er universelt uformet. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat eller for mer informasjon på hei@netspire.no
To ansatte sitter ved siden av hverandre ved et bord.
Ønsker du å lære mer? Ta turen innom uutilsynet for å lese mer om universell utforming og hvordan du kan opprettholde krav og regler på nettsider.