Hopp til hovedinnhold

6 enkle steg for å opprette en LinkedIn profil for bedrift

Publisert
Nærbilde av et nettbrett som har åpnet LinkedIn.

En LinkedIn-profil er viktig for alle bedrifter som ønsker å bygge profesjonelle nettverk og selv vil bestemme hvilket innhold som skal være tilknyttet deres profil og bedrift. I denne artikkelen gir vi deg et innblikk i hvorfor en LinkedIn profil er viktig, hvordan du kan sette opp en LinkedIn-profil for din bedrift og hva det er viktig å huske på.

Hvordan kan LinkedIn-profilen bidra i din bedrifts digitale markedsføringsstrategi? Gjør deg gjerne noen tanker på forhånd om hva du ønsker å få ut av bedriftens LinkedIn-profil og hvorfor den kan være viktig for nettopp din bedrift - det kan gjøre den videre prosessen litt enklere.


Hvorfor er en LinkedIn bedriftsprofil viktig?


En bedrifts LinkedIn-profil er en viktig del av bedriftens ansikt utad og et bindeledd mellom bedriften, ansatte og potensielle og eksisterende kunder. LinkedIn-profilen kan gi viktig informasjon om hvem bedriften er, ansatte og hvilken kompetanse bedriften innehar. De ansatte representerer mye av bedriftens kompetanse og kan ofte bidra med verdifulle nettverk.


Gjennom å nå ut til potensielle kunder med relevant informasjon skaper du også salgsmuligheter for bedriften din. Potensielle kunder får et bedre innblikk i hva din bedrift tilbyr og hvordan din bedrift kan dekke deres behov. Du kan i tillegg sørge for at eksisterende og potensielle kunder holder seg oppdatert på ny og relevant informasjon om bedriften, som igjen kan gjøre bedriften din mer attraktiv.


LinkedIn er også en viktig arena for ledige stillinger og kan hjelpe bedriften med å finne riktig kandidat, og den riktige kandidaten til å finne dere. Ved å gi relevant, oppdatert og nyttig informasjon vil bedriften din kunne fremstå som en mer attraktiv arbeidsplass, og gi et inntrykk av hvilke jobbmuligheter bedriften gir. Her kan de ansatte og deres LinkedIn-profil være viktige bidragsytere.


Gjør det enkelt for personer og bedrifter å komme i kontakt med din bedrift gjennom en oppdatert og oversiktlig LinkedIn-profil.
Hvordan sette opp en LinkedIn-profil for din bedrift


1. Gå inn på startsiden din på LinkedIn og trykk på “Work”/”arbeid” øverst i høyre hjørne. Ved å trykke her kommer det opp en meny som leder deg til neste steg.
2. I menyen finner du “Create company page”/opprett bedriftsside”.

3. Du vil nå få opp flere alternativer til hva slags type bedrift du ønsker å opprette en side for, for eksempel om du vil opprette en side for en liten eller mellomstor bedrift.

4. Når du har valgt det alternativet som passer din bedrift fyller du ut alt av nødvendig informasjon som navn, logo og andre relevante detaljer. På høyre side vil du se hvordan siden vil bli seende ut etter hvert som informasjonen fylles ut.

Du vil også bli nødt til å verifisere at du har rett til å opprette en side på vegne av bedriften. Dette gjør du ved merke av i boksen nederst på siden.
5. Klikk på “create page”/”opprett side”


6. Du kan nå begynne å bygge siden ved å klikke på “begynn å bygge siden”


Viktig å tenke på når du lager en LinkedIn profil  • Hva er målet med LinkedIn-profilen?

  • Hvem ønsker du å nå ut til og komme i kontakt med?

  • Hva slags informasjon skal profilen ønsker du at profilen skal inneholde?

  • Hvem skal være tilknyttet profilen?

  • Har de ansatte allerede en egen linkedIn-profil? De ansattes profil gir også viktig informasjon om bedriften